FEM Òdena vota en contra de la pujada de l’IBI i la taxa d’escombraries proposada pel govern odenenc

L’Ajuntament d’Òdena aprova les noves ordenances fiscals i taxes per al 2023 amb una pujada del 2,75% en l’Impost de Béns Immobles i la taxa d’escombraries, entre d’altres

El passat dijous, en un ple extraordinari, el grup de FEM Òdena AM va votar en contra de les ordenances fiscals per al 2023 proposades pel govern de l’Ajuntament d’Òdena, format pel PSC Òdena Progrés i el regidor independent Andreu Garcia. La principal modificació recollida en les noves ordenances era una puja del 2,75% en l’Impost de Béns Immobles (IBI), tant d’urbana com de rústica, així com en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), i també en la taxa d’escombraries, en totes les seves tarifes.

El grup de FEM Òdena es va oposar a aquesta puja, en primer lloc per una qüestió de coherència amb allò que varen defensar com a grup en les darreres ordenances que es van portar a ple, el passat 2021, quan estaven a govern, en què proposaven una congelació de les mateixes, després de reajustar-les durant el primer any d’aquest mandat; i en segon lloc, perquè si en aquell moment ja es creia que no podien augmentar la càrrega fiscal als veïns i veïnes d’Òdena, actualment, amb una situació en què l’encariment del cost de la vida s’ha confirmat com el més elevat dels últims catorze anys, arribant aquest setembre al 8,9% en la taxa de variació anual de l’IPC, FEM Òdena va argumentar que aquesta puja proposada per l’actual govern encara ho posa més difícil per a la ciutadania alhora d’afrontar el cost de vida.

El grup d’esquerres va defensar en el ple una bona gestió dels impostos municipals com a eina per a garantir polítiques socials i poder seguir oferint els serveis bàsics que com ajuntament pertoca, amb una funció redistributiva, però va remarcar que també cal fer-ho amb uns impostos que s’apliquin en funció de la renda, amb tarifes progressives, i no és el cas dels impostos dels quals es parlava al Ple. A més, el grup de l’oposició no va rebre cap oferta per part del govern per a participar en l’elaboració d’aquestes ordenances, i l’únic argument que es va donar per a justificar aquest percentatge de puja del 2,75% va ser una decisió política, pel que Fem Òdena va demanar un major control i transparència de la despesa pública.

Fem Òdena sap que aquest encariment del cost de la vida mencionat anteriorment, també afecta als ajuntaments amb la puja de molts contractes de serveis, però el grup no creu que aquest encariment hagi de repercutir directament a la ciutadania amb l’augment d’un impost com l’IBI, sinó que l’ajuntament ha de ser capaç de treballar amb mesures d’estalvi per tal de no carregar encara més fiscalment als ciutadans, en un moment tan tens com l’actual, que la cistella de la compra ha pujat un 50% en molts productes.

A banda d’aquestes modificacions, també se’n varen recollir d’altres les quals el grup republicà comparteix, però el pes de la modificació de l’IBI i la taxa d’escombraries, la qual encareix el rebut que hauran de pagar el veïnat el 2023, van fer que FEM Òdena s’oposés a aquesta modificació; els 5 vots del PSC però, amb el vot de suport d’Òdena a Fons varen permetre l’aprovació de les noves ordenances.

COMUNICAT DE PREMSA (Abril- 2022)

Òdena, 14 d’abril del 2022

Fem Òdena lamenta que el PSC i el regidor Andreu Garcia fugin del consens municipal amb la presentació d’una moció de censura  

El grup d’esquerres veu la moció com una estratègia política a un any de les eleccions

Des de Fem Òdena lamentem la posició del grup de l’oposició PSC Òdena Progrés i del regidor independent Andreu Garcia, els quals, a un any d’acabar el mandat municipal, han decidit dinamitar l’estabilitat del consistori amb una moció de censura presentada sense cap argument de pes.

Fem Òdena vàrem entrar a govern, sent conscients d’estar en minoria però obrint de bat a bat les portes de l’ajuntament, per treballar de manera consensuada i conjunta tots i cadascun dels projectes que ens proposàvem tirar endavant. Aquesta manera de treballar ha inclòs recuperar els plens mensuals, afegir juntes de portaveus també cada mes i amb comissions informatives obertes a qualsevol qüestió fora de l’ordre del dia; el govern de Fem Òdena ha buscat sempre el consens i la bona entesa entre tots els grups municipals. A més, també hem obert l’Ajuntament a la ciutadania amb trobades obertes de forma periòdica per explicar l’acció de govern i escoltar al veïnat.

Des d’un inici, però, el grup del PSC no va participar de manera activa en la presa de decisions, mostrant-se sempre contrari als projectes de govern, mentre que la bona entesa amb el grup d’Òdena a Fons permetia la governabilitat, fins que a inicis d’aquest darrer any de mandat, el regidor d’aquesta formació va expressar el seu rebuig a l’alcaldessa –no aprovant el pressupost municipal-, i tot exigint-ne la dimissió, sense motiu aparent.

Des de Fem Òdena creiem doncs, que aquesta és una maniobra política, decidida de forma precipitada a poc més d’un any per a les eleccions municipals, comicis on la ciutadania pot expressar la seva opinió sobre l’acció de govern, de forma democràtica a les urnes. Així, veiem la moció com una estratègia per a intentar debilitar la bona acció de govern actual, el qual ha acomplert en gran part el seu programa electoral, malgrat haver de gestionar, pràcticament durant dos anys, una situació de pandèmia, gestió feta de manera exemplar des del treball conjunt de tots els ajuntaments de la Conca d’Òdena.

Fem Òdena lamentem doncs, que el municipi s’hagi de veure immers en aquesta situació, una moció de censura sense cap justificació, i apostem sempre per la convivència, la cordialitat i la bona entesa amb tot el veïnat.

Fem Òdena AM tanca la campanya amb un acte al Centre Cívic del Pla de la Masia (Maig – 2019)

La trobada serà la darrera que farà la formació municipal, el proper divendres 24 a les 20h

Després d’haver presentat ja el seu programa electoral a l’Espelt, en un primer acte, i el nucli d’Òdena, en un segon acte el passat dissabte 18 de maig, davant una gran afluència de públic, la formació municipal Fem Òdena AM tancarà la seva campanya aquest divendres 24 de maig, a les 20h en un acte participatiu al Centre Cívic del Pla de la Masia.

El projecte de la candidatura encapçalada per Maria Sayavera s’ha treballat de forma participativa entre els veïns i veïnes del municipi, a més d’altres col·lectius i entitats, i durant aquestes setmanes s’ha donat a conèixer, amb un acte a cadascun dels 3 principals nuclis, però també amb parades informatives que la formació ha anat fent els darrers dies.

L’acte, que clourà la campanya, estarà plantejat de forma participativa i visual, per tal que els assistents que vulguin puguin també completar la feina feta amb altres aportacions, que seran recollides per la candidatura.

Així, Fem Òdena convida a tots els veïns que vulguin, a assistir a l’acte de divendres 24 a les 20h, al Centre Cívic del Pla de la Masia.

Fem Òdena AM presenta el seu projecte en un acte participatiu al nucli (Maig – 2019)

La trobada serà la segona de tres i tindrà lloc aquest dissabte 18 de maig a la Plaça Mestre Vila Vell, davant el pavelló municipal

Després d’haver iniciat les presentacions de projecte, amb un acte el passat divendres 3 de maig, al Centre de l’Espelt, el proper dissabte 18 tindrà lloc la segona presentació del projecte municipal de la candidatura republicana, aquest cop al nucli d’Òdena.

El projecte de Fem Òdena s’ha treballat de forma participativa, amb trobades de veïns, col·lectius i entitats de tot el municipi, i ara es presenta el resultat de les aportacions obtingudes, amb un acte obert a tots els veïns.

L’acte estarà plantejat de forma participativa i visual, per tal que els assistents que vulguin puguin també completar la feina feta amb altres aportacions, que seran recollides per la candidatura.

En aquest cas, i després d’haver fet una primera presentació a l’Espelt, la candidatura odenenca, la qual dóna molt de pes a tenir tots els nuclis i disseminats del poble representats en el seu equip, presentarà el projecte dissabte 18 de maig, a les 19h a la plaça Mestre Vila Vell d’Òdena, davant el pavelló municipal.

Fem Òdena convida a tots els veïns que vulguin, a assistir a l’acte de dissabte, sent el segon de tres, el tercer dels quals tindrà lloc el proper divendres 24 al Centre Cívic del Pla de la Masia.

Fem Òdena AM explica el seu projecte municipal als veïns i veïnes de l’Espelt (Maig – 2019)

L’acte es va celebrar al Centre de l’Espelt amb una cinquantena de persones

El passat divendres 3 de maig, la candidatura de Fem Òdena AM, encapçalada per la periodista Maria Sayavera, va presentar el seu projecte municipal en un acte participatiu a l’Espelt.

La pluja no va impedir que la sala del Centre del poble s’omplís d’una cinquantena de veïns i veïnes que varen poder escoltar la presentació del programa de la candidatura odenenca, en què es varen explicar les dotze prioritats a treballar, més la resta de propostes treballades mitjançant trobades de participació veïnal amb col·lectius i entitats del municipi.

L’equip de Fem Òdena va explicar en detall les propostes i a continuació va convidar a tots els assistents a participar amb les seves aportacions. Així, després d’un torn obert de preguntes, va tenir lloc un col·loqui, podent conversar amb tots els assistents i en què qui va voler, va deixar les seves aportacions al projecte per escrit.  

L’acte es va cloure amb un refrigeri. Fem Òdena celebrarà dos actes més, un al nucli d’Òdena, el proper dissabte 18 de maig i un acte final al Pla de la Masia, divendres 24.

Fem Òdena AM presenta el seu projecte en un acte participatiu a l’Espelt (Abril – 2019)

La trobada serà la primera de tres i tindrà lloc aquest divendres 3 de maig al Centre de l’Espelt

El proper divendres 3 de maig, a les 20h al Centre de l’Espelt, tindrà lloc la presentació del projecte municipal de la candidatura de Fem Òdena.

Després d’haver treballat de forma participativa, amb trobades de veïns, col·lectius i entitats de tot el municipi, Fem Òdena presenta el resultat de les aportacions obtingudes, amb un acte obert a tots els veïns, el seu projecte de municipi.

L’acte serà el primer de tres, que es faran un a cadascun dels principals nuclis, i estarà plantejat de forma participativa i visual, per tal que els assistents que vulguin puguin també completar la feina feta amb altres aportacions, que seran recollides per la candidatura.

En aquest cas, també es presentaran els principals representats de l’Espelt a la candidatura odenenca, la qual dóna molt de pes a tenir tots els nuclis i disseminats del poble representats en el seu equip, per tal de poder treballar obertament per a tots ells.

Fem Òdena convida a tots els veïns que vulguin, a assistir a l’acte de divendres a l’Espelt, tot preveient de celebrar-ne dos més, un al nucli d’Òdena, el proper 18 de maig, i l’altre al Pla de la Masia, el 24 de maig.

La candidatura Fem Òdena AM presenta la seva llista per a les eleccions municipals del mes de maig (Abril – 2019)

L’acte va estar apadrinat per la diputada igualadina al Congrés, Carolina Telechea

La candidatura Fem Òdena AM, encapçalada per la periodista Maria Sayavera, va presentar divendres passat al Teatre Unió Agrícola d’Òdena la seva llista de cara a les eleccions municipals del mes de maig.

L’acte va estar apadrinat per la diputada al Congrés, Carolina Telechea, qui va ressaltar la importància de la política municipal, com aquella més propera als veïns, i els valors republicans de fer una política propera, oberta i transversal, tal i com ho és l’equip de Fem Òdena. Telechea també va posar èmfasi en l’experiència de Sayavera, cap de llista de Fem Òdena, davant de l’administració pública, havent estat regidora i consellera comarcal.

Així, un vídeo que presentava totes les persones que formen part l’equip de Fem Òdena, tant de la llista com col·laboradors, va donar pas al parlament de Maria Sayavera, qui va explicar el procés de creació del grup i l’objectiu marcat, “crear un equip de treball qualificat, transversal, amb una clara voluntat integradora, sense posar etiquetes, obert i amb una total vocació per treballar per Òdena”, afirmava la candidata.

Sayavera també va ressaltar la figura de Carles Casanova, qui fins ara liderava la candidatura, i que serà a l’onzè lloc de la llista, fent el relleu de manera simbòlica al nou grup.

Així, l’acte va cloure amb la presentació de la llista dels onze regidors, una llista totalment renovada i amb representants dels nuclis més grans del municipi, Òdena, el Pla de la Masia i l’Espelt. D’aquesta manera, qui acompanyarà Maria Sayavera a la llista de Fem Òdena són, al número 2, Raül Galán, veí del Pla de la Masia, la també veïna del Pla, Alba Gallardo, com a número 3; al número 4 hi serà el veí del Passeig Sant Miquel, Pepe Copoví, i al 5è lloc, Vanesa Garcia, del Pla de la Masia; mentre que al 6è lloc, trobem el pagès Joan Estruch, de l’Espelt, i també de l’Espelt serà la setena persona, Ester Garriga; en Jordi Raventós, veí del Carrer Verdaguer serà qui ocuparà la vuitena posició, i al 9è lloc el seguirà l’espeltenca Gemma Aurich. Per tancar llista, al número 10 hi trobem el veí del Barri la Font, en Joan Planella, mentre que, com dèiem anteriorment, Carles Casanova serà qui tancarà la llista dels onze primers.

A banda d’aquests onze, Fem Òdena compta amb un equip molt més ampli, amb més d’una vintena de persones que col·laboren en el projecte i treballen per a fer una candidatura que esdevingui el millor reflex dels veïns de tot el municipi.

La candidatura Fem Òdena AM es presentarà el proper divendres en un acte obert a tothom (Març – 2019)

L’acte estarà apadrinat per la diputada igualadina al Congrés Carolina Telechea

El proper divendres 29 de març, a les 20h al Teatre Unió Agrícola d’Òdena, tindrà lloc la presentació de l’equip de la candidatura Fem Òdena AM, encapçalada per la periodista odenenca Maria Sayavera.

En la trobada, oberta a tots els veïns del municipi, es presentarà la llista configurada per a les eleccions municipals del mes de maig, a més de tot l’equip de treball que durant els darrers mesos ha estat elaborant les propostes per al conjunt del poble, mitjançant la participació veïnal.

L’acte estarà apadrinat a més, per la diputada igualadina al Congrés Carolina Telechea, i candidata número 3 a les llistes d’Esquerra Republicana en les properes eleccions Generals.

En finalitzar, s’oferirà una copa de cava per a tots els assistents i es convidarà a compartir una estona més distesa tot conversant.

La candidatura Fem Òdena AM estrena web per donar a conèixer el projecte i apropar-se a la gent (Març – 2019)

La formació liderada per Maria Sayavera ha inclòs propostes ciutadanes al seu programa electoral

Fem Òdena AM ha posat en marxa la web femodena.com a través de la qual donarà a conèixer tots els aspectes de la candidatura d’esquerres liderada per Maria Sayavera a les eleccions municipals.

El web presenta el seu projecte més ampli pel municipi, del qual en sorgiran les propostes concretes a treballar; un projecte creat a través de les reunions amb veïns, entitats i col·lectius del municipi, tot apostant per la participació ciutadana.

A més, la web també posa a disposició dels veïns una bústia ciutadana i diferents formes de contacte amb la formació, per tal de facilitar la comunicació i apropar-se a la gent, tot convidant a rebre propostes i suggeriments per treballar per Òdena.

“Volem oferir un projecte pel municipi elaborat a través de les opinions recollides dels veïns”, afirma Sayavera, “que sigui compartit per una gran majoria i que puguem treballar amb totes les forces municipals del poble”, assegura.